leksan etiket

Leksan Etiket Ankara

Leksan etiket ankara, polikarbonattan üretimi yapılan ve bu yüzden diğer etiket türlerine nazaran daha dayanıklı olabilen bir etiket türüdür.Leksan etiketlerin kullanımlarında kolaylık ve zarif bir görünüme sahip olmalarından dolayı daha çok tercih edilmektedirler.
Tanıtımlar ve reklamlarda hangi sektör için çalışılırsa çalışılsın söz konusu firmanın öncü firmalar arasında bulundurulması yolundan geçmektedir. Bundan dolayı tanıtım ya da reklam çalışmalarında radyo, televizyon vb. kitle iletişim araçlarının yardımıyla yapmış olsanız bile etiket gibi sağlam yöntemler ile de desteklemeniz gereklidir. Firmanızın ismini ürün ya da yapılan hizmette gösterebilecek etiket kullanımı yapmalısınız.
Reklamcılık sektörlerinde destekliyici ve tamamlayıcılık açısından etiket önemli bir yer tutmaktadır. Etiketleme yöntemlerinde yaygın olarak tercih edilen yöntem ise leksan etiket yöntemidir. Leksan etiketlemenin dışında diğer etiketleme türleride etkilidir ancak leksan etiketinin sahip olduğu özellikler ve sağlamlığı onu ön plana çıkarmakta ve PVC’lerde kullanımı açısından en uygunudur.

Leksan Etiket Ankara İmalatı

PVC etiketlemelerinde baskısı yapılan etiket malzeme ve baskı arasında kalmaktadır. Bu yöntemle kullanılan bu etiket kolay kolay silinmez ve uzun süreler kalarak firmanın tanıtımı, reklamı daha akılda kalıcı şekilde yapılmış olacaktır. Bu şekilde yapılan etiketleme yöntemi genel olarak elektronik cihazlarda tercih edilmektedir.
Firmanın kurumsal kimliği ve tasarımlarının birleştirilmesiyle, firmanın ya da ürünün daha güvenli, kalifiye bir şekilde reklamının yapılmasına olanak sağlamaktadır. Leksan etiketleme yöntemi sayesinde ürünlere ait dış görünümlerinde farklılıklar yaparak değişiklikler ortaya koyabilirsiniz.
Kullanımı açısından dayanıklı ve şık bir tasarım şeklinde durabilen bu etiketleme yöntemi ile elektronik cihazlarda daha yaygın olarak kullanılabilir bir hale gelmektedir. Elektronik alanda daha çok tercih edilen bu yöntem ayrıca makine ön panelinde de kullanılabilmektedir.
Leksan etiket türleri sıcaklık bakımından yüksek olunan bölgeler ve aşırı sıcaklığa maruz kaldıklarında hemen yıpranmayı uzun süreli dayanıklılık gösterdiklerinden tercih sebebidir.

Leksan Etiketlemenin Kullanım Alanları

Leksan etiketleme aslında oldukça geniş bir kullanım alanına sahip olmakla beraber kaliteli pvc ve boya malzemeleri ile serigrafik baskı yöntemi ile üretilmektedir. Bu baskılama yöntemi ise iç yüzeyde kalmasından dolayı deformasyon süresi oldukça uzun bir süreye yayılarak uzun süreli kullanım sunmaktadır.
Tercih edilen alanlarda kullanılabilecek şekilde bir birinden farklı boyutlar ve ebatları ile imalatı gerçekleştirildiğinde elde edilen ürünler iç ve dış mekânlarda kullanılabilecektir. İnsanlar için görsellik önemli bir kavram olarak bilinmekte ve leksan etiket ankara oldukça estetik bir yapıya sahiptir.
Leksan etiketleme tersten baskı yapılarak üretilmesinden dolayı boyada solma, kararma ya da yıpranma gözlenmemektedir. Kullanılan malzemeler her türlü dokunmalara karşı duyarlı olduğundan dolayı tersten baskı yapılmakta ve bu sayede baskı yüzeyinde her hangi bir temas olmayacağı anlamına gelmektedir. Bu durum göz önüne alındığında ise bu etikette herhangi bir sorunun meydana gelmeyeceğini ifade etmektedir. Birden fazla farklı çeşitte kalınlıklarda uygulanabilmekte ve bu yolla her türde ürün içinde ideal bir etiketleme yöntemidir. Kendiliğinden yapışkan bir özelliği olmayan ancak özel bir yapıştırıcı aracılığı ile yapıştırıldıktan sonra her türden muameleye karşı dayanıklı hale gelebilmektedir.
Leksan etiketleme her alanda kullanılabilir ancak en çok elektronik cihazlar ve otomotiv sektöründe kullanılmaktadır.

Otomotiv Sektöründe Leksan Etiketleme

Renklerin canlı ve dolgun gözükmesi, uzun süreli zarar görmeden durabilmesi, 100 derece ısıya olan dayanıklılığı ile otomotiv sektöründe leksan etiketi tercih edilmektedir. Bu sektörde otomobil, kamyon vb. araçlarda yüksek ısıdan kaynaklı etiketlerde kullanılacak yöntem önem arz etmektedir. Söz konusu olan leksan etiket ise yüksek sıcaklıklara mağruziyetinde göstermiş olduğu dayanıklılığı sebebiyle bu sektörde tercih sebebi olmaktadır.
Otomotiv sektörün leksan etiketi logo, arma, işaret, isim, açıklama metinleri vb. yazılarında veya resimlerin bastırılması, makinelere ait ön panellerde ya da reklam, tanıtım promosyonlarında tercih edilmektedir.

Elektronik Cihazlarda Leksan Etiketleme

Leksan etiket, elektronik cihazlarda kontrol panelleri için kullanılmaktadır. Elektronik cihazların kullanım alanlarının genişliği ile bu etiketleme yönteminin güneş ışınlarına, ısıya, suya, toza vb. çevre şartlarına karşı dayanıklı olması sebebiyle tercih edilmektedir.
Elektronik cihazların kontrol panellerinde, tuş takımlarında kabartma, mat-şeffaf ekran bölümü, renkli led ile renkli ekran bölümlerinin bir arada olmasıdır. Bu yöntem ile etiket grafiğiyle beraber ekran, tuş takımı ve led ışıklı uyarı sistemlerinin hepsi bir arada olabilmektedir.
Leksan etiketinin altında yer alan membrane switch ise alt katmanların devreleri ile beraber olan bir halidir. Bunlar ise devrelerin ve led ışıklarının üzerinde bulundurmaktadırlar. Bu yöntem ile daha ekonomik bir çözüm üretilerek uygun maliyet meydana getirmektedir.

Leksan Etikette Baskı Yöntemleri

Leksan etiket yaygın bir kullanım alanına sahiptir ve hazırlanması esnasında iki farklı baskı uygulaması tercih edilebilir. Bunlardan biri üç boyutlu resim uygulamaları ve renk geçişlerinde tercih edilmekte olan UV dijital baskılama yöntemidir. Diğer baskılama yöntemi ise renklerin daha canlı ve en önemlisi daha uzun ömürlü olmasından dolayı daha çok tercih edilen serigrafi yöntemidir.  Serigrafi yöntemi ile baskısı yapılan ürünlerde baskı iç yüzeyde kalır ve bundan dolayı deformasyon meydana gelmemektedir.

Leksan Etiketleme Özellikleri

  • Baskının tersten olması sebebi ile yapıldığı alanla direkt olarak hiçbir temas gerçekleşmemektedir. Bu yöntem sayesinde baskı zarar görmez.
  • Serigrafik yöntem daha çok kullanılmasına rağmen UV ve dijital baskı yöntemi de kullanılabilir.
  • Olumsuz hava koşulları, su, nem, aşırı sıcaklık vb. çevresel şartlardan etkilenmemektedir.
  • Baskılama yöntemi sayesinde leksan etiketlerde solma, kararma ya da yıpranma gibi durumlar meydana gelmemektedir.
  • Işıklı tabela ürünlerinde de kullanılabilmektedir.
  • Leksan etiket uygulamasında yapışkanlık özellik sonradan eklenmektedir.
  • Baskı işlemlerinde kullanılmakta olan boya kaliteli olmasından dolayı baskı sonucu elde edilen ürün canlı ve estetik durmaktadır.
  • Çok yüksek ve çok düşük ısılara dayanıklıdır.
leksan etiket nedir,leksan etiket izmir,leksan etiket nasıl yapılır,leksan etiket ostim,leksan etiket ümraniye,leksan etiket baski,leksan etiket anadolu yakası,leksan etiket serigrafi baskı,pvc leksan etiket,leksan etiket fiyatları,leksan etiket istanbul,lexan etiket nedir,lexan polikarbonat etiket,Leksan Etiket Nerede Yaptırılır,Leksan Etiket

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Leksan Etiket İmalatçısı

Leksan Etiket Yapımı

Leksan Etiket Baskı